gluteenittomat%20munkit%20ilman%20rasvaa
Munkki taikina:

5 dl maitoa, vettä tai wissyvettä
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
2 munaa
13 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 dl sulatettua voita tai margariinia

Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva nesteeseen.
(Jos käytät kuivahiivaa, muista lämmittää neste noin 40 asteiseksi.)
Lisää nesteeseen psylliun ja anna turvota noin. 10 min.
Lisää suola, sokeri ja kananmuna.
Sekoita taikinaan jauhoja vähä kerrallaan koko ajan vatkaten ettei tuu paakkuja.
Lisää voisula ja loput jauhot.
Alusta taikina pehmeäksi.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä. Itse myös osaan palloista pistin sormen läpi, niin sai rinkilä munkkeja.
Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi.

Paistoin munkit 200 asteessa 12-15 minuuttia ja uunista ottamisen jälkeen voitelin munkit leivontamargariinilla ja osan sokeroin ja osa on ilman sokeria odottamassa pakkaseen menoa. Maku oli aivan loistava ja taivaallinen.
Pakasta munkin ilman sokeria ja sokeroi sitten vasta kun olet sulattanut/lämmittänyt ne esim. mikrossa.